Loading…

In Flames

Musikkstilen til In Flames karakteriseres av mye skriking blandet inn i vanlig synging. I årenes løp så har det musikalske elementet blitt endret i like stor grad som medlemmene av bandet, og det har vært plater med mest skriking og lite sang, og vise versa. Tema i sangene var først mye om astrologi, menneskeheten og andre globale temaer. Etter dette så gikk bandet inn i en periode med sangtekster om personlige problemer, tanker og andre selv-analyserende emner.

Da musikkstilen har blitt endret mye over årene så har også bandets tilhengere blitt erstattet med tiden. Nå driver bandet med mye alternativ musikk, og det er lite igjen av skrikingen som var en stor del av musikken deres før. Nå er det mer fokus på vokaler, og bandet har gått inn i en periode med en musikkstil som beveger seg mer mot alternativ rock og moderne amerikansk metal. Selv om musikkstilen har forandres mye i årenes løp så får de stadig en større tilhenger gruppe, og populariteten vokser stadig også i utlandet.

Jesper Strömblad

Jesper var det medlemmet av den originale oppsetningen som var med lengst, men i 2012 så ga han seg i bandet. Han hadde da vært med på 11 studioalbum og utallige konserter og turneer. I bandet så spilte han gitar og var hovedlåtskriver, sammen med et par andre medlemmer.

Da han til slutt ga seg i 2012 etter 24 år i bandet så oppga han som grunn at han skulle bruke noe tid på å kjempe med sine indre demoner. Han sa også at han kommer til å komme tilbake til musikken og at publikum kunne vente å høre mer fra ham. Så langt har det derimot vært stille.

Anders Fridén

Anders startet sin musikalske karriere som vokalist for bandet Dark Tranquillity, men forlot så det bandet for å slutte seg til In Flames i 1995. Han har siden vært frontsanger og en av hovedlåtskriverne i bandet. Sammen med In Flames så har Anders til nå gitt ut 11 studioalbum, men han har også gitt ut mange plater og låter med andre band som en gjestesanger i løpet av årene i In Flames.

I tillegg til å være et medlem av In flames så har han også vært medlem av gruppen Passenger som et sideprosjekt. Dette prosjektet har han nylig satt på hold, da jobben han gjør i In Flames tar stadig mere tid med alle de konserter og turneer se stadig er ute på. Han er også musikkprodusent og har produsert flere plater for forskjellige band.

Joe Rickard

Joe er det aller nyeste medlemmet av gruppen, og han ble med så sent som i 2016. Han startet med å spille trommer på platen Battles som kun et ekstra medlem, men fikk så en fast plass i gruppen.

Tidligere så har Joe spilt i flere band, slik som Mourning September, The Wedding, Red og Manafest. Flere av de bandene han spilte i var kristne band, før han så fikk over til metal. Hans musikalske karriere startet i en alder av 17 år, og han sluttet da på skolen for å forfølge drømmen om å bli profesjonell musiker.

Privacy Policy