Loading…

Mercenary

Mercenary er et dansk band som har sin opprinnelse i Aalborg. Bandet ble startet i 1991 og navnet ble hentet fra sangen Ghost of War av Slayer. De originale medlemmene av bandet i 1991 var Jakob Johnsen, Hans Jørgen Andersen, Andreas W. Hansen og Henrik “Krai” Andersen, Ingen av de originale medlemmene er lengre med i bandet, men det er nå Jakob Mølbjerg, Martin Buus, René Pedersen og Peter Mathiesen som utgjør bandet. I tillegg så har det vært mange andre medlemmer som har medvirket i bandet i lengre eller kortere perioder gjennom årene.

Nye medlemmer

Historien til Mercenary har vært preget av bandmedlemmer som har kommet og gått. Dette er for så vidt ikke uvanlig i band og grupper, men i dette tilfellet så har mye av utskiftningene skjedd på grunn av uoverensstemmelser og krangling. Både når det kommer til hvor mye tid som skal eller bør legges ned på bandet, kontra andre prosjekter, og også musikkstilen har vært grunner for konflikter og oppbrudd fra bandet.

Blant annet så ble trommisen Rasmus Jacobsen sparket etter deres andre plateutgivelse, Everblack, da resten av medlemmene i gruppen følte at han ikke var investert nok i bandet. Han drev med flere andre sideprosjekter i tillegg til engasjementet i Mercenary og dette tok fra ham en god del tid som resten av bandet ville bruke til å turnere eller øve.

Kort tid etter så forlot også gitarist Signar Petersen bandet, og to nye medlemmer kom inn i gruppen. Mike Park Nielsen erstattet Rasmus på trommer, og på gitar så tok de inn Martin Buus Pedersen. Martin er fortsatt et medlem av gruppen. Denne utskiftningen skjedde i 2002, og bandet fikk etter det en ny platekontrakt gjennom Century Media Records.

Musikken

Musikken og stilen til bandet har vært i endring sammen med de forskjellige band medlemmene i bandet, da ethvert nytt medlem gjerne kommer inn med nye ideer og tanker om hva som kan fungere og ikke. Denne utskiftningen og svingningene i musikkstilen har også medført at grunnen med tilhengere har endret seg mye.

Musikkstilen til bandet har alltid vært heavy metal, men skrik og skrål har etterhvert gått over i mer vokaler og sang enn hva som var gruppens stil til å begynne med. Dette ble ikke like godt mottatt av alle deres tidligere tilhengere, men det har til gjengjeld skaffet dem flere lyttere, da dette er mer velegnet for allmennheten.

Utgivelser

Til tross for mye utskiftning så har bandet lyktes. De har vært på flere turneer i blant annet USA, og selvfølgelig også spilt mye hjemme i Danmark. Bandet har totalt gitt ut 7 plater i løp av årene, med det første albumet First Breath i 1998. Dette ble så fulgt opp med Everblack i 2002, og så fulgte 3 nye plater annet hvert år etter dette, frem til 2008.

Den syvende og foreløpig siste platen som bandet ga ut i 2013 heter Through Our Darkest Days. Denne platen ble godt mottatt, og ble en suksess for bandet, først og fremst i hjemlandet Danmark. Platen solgte der til gullplate, og blir ansett som den beste platen bandet har gitt ut.

Selv om bandet fortsatt eksisterer og fortsatt spiller på flere festivaler, og noen konserter utenom, så har det for det meste vært stille fra gruppen siden de ga ut sin siste plate i 2013. Etter denne utgivelsen så dro de på turne for å promotere platen, men kort tid etter så forsvant de litt fra rampelyset i en periode. Ryktene tilsier at de har jobbet med en ny plate, men tidspunkt for utgivelse har enda ikke blitt annonsert. Vi venter i spenning på fortsettelsen av historien til Mercenary.

Privacy Policy