Loading…

Switchblade

Switchblade var et heavy metal band fra Australia som var aktive mellom 2001 og 2011. Bandet ble startet av Andrew Najdek, Mat Piccolotto og Ben Bessant. Disse tre startet bandet da de gikk på videregående, og i de første årene så spilte de cover av andre sine låter. De skrev også noe ny musikk selv, og dette ble så grunnlaget for deres første demoplate. Vokalisten Chris Apps ble så med i bandet, og var med på innspillingen av deres første demo, men forlot så bandet nesten rett etter innspillingen. Utskiftning av bandmedlemmer ble etterhvert vanlig og i løpet av de årene bandet var aktive så var det stadig utskiftning i oppsettet. De eneste to medlemmene som var med helt fra start til slutt var gitarist Andrew Najdek og trommis Mat Piccolotto.

Plateinnspilling og turne

Etter en intens leting etter en ny vokalist så fant de til slutt Colin “Sway” Druery i 2002. Bandet begynte da å jobbe med nytt materiale, men kort tid senere så skadet deres vokalist stemmebåndet sitt, og bandet måtte igjen begynne å lete etter en ny vokalist og frontfigur. Da det enda en gang viste seg å være vanskelig å finne en vokalist så spilte bandet inn en ren instrumental plate, men da de lot Sway høre denne så bestemte han seg for å komme tilbake til bandet og skrev tekster som så ble lagt til innspillingen. Platen Incoming ble så utgitt i 2003.

Følgende utgivelsen av deres første plater så turnerte de rundt i Australia sammen med flere andre band, til de begynte innspillingen av deres andre plate. The End of All Once Known ble gitt ut i 2005, og også etter denne utgivelsen så bega de seg ut på turne for å promotere den nye platen. Et halvt år etter utgivelsen så forlot Sway enda en gang bandet, og denne gangen så mistet de også enda et medlem.

Pause og nye medlemmer

Etter tapet av to medlemmer så tok bandet en pause for å finne nye medlemmer til å erstatte de to som sluttet. Adan Helmrich kom inn som ny vokalist og Anthony Delveccio kom inn som ny gitarist. Bandet ble så booket inn for å spille på Metalstock Festival, men to uker før showet så forsvant et av bandmedlemmene fra gruppen, denne gangen Ben Bassant som hadde vært med og startet bandet, og kuttet all kontakt med resten av gruppen. Enda en gang så var ikke bandet fulltallig. Symon Alhaddad kom da inn som et midlertidig medlem, men ble så med i gruppen permanent.

I 2008, etter mange turneer, så bestemte gruppen seg for å slutte å spille liveopptredener for en stund, slik at de kunne fokusere på å spille inn sin neste plate. Symon forlot så gruppen og ble erstattet av Gerard Dack. Platen Invictus Infinitum ble så sluppet i 2009 og etterfulgt av en nasjonal turne hvor de spilte med mange forskjellige band, slik som Psycroptic, The Amenta, Daysend, Alarum og Frankenbok. De spilte også med trash metal bandet Slayer.

Slutten

I 2010 så kunngjorde bandet enda en gang at de ville ta en pause fra konserter og turneer for å jobbe med innspillingen av deres neste album, som var planlagt å komme ut påfølgende år. Dette skjedde derimot ikke, og bandet informerte i mai 2011 at Switchblade nå ville oppløses. Alle medlemmer av bandet gikk hver til sitt, og startet andre musikalske prosjekter. De medlemmene som utgjorde bandet når de bestemte seg for å gå hver til sitt var Adam Helmrich (vokal), Andrew Najdek (gitar), Mat Piccolotto (trommer), Anthony Delvecchio (gitar) og Gerard Dack (bassgitar).

Privacy Policy