Loading…

Trendkill

Trendkill er et såkalt tribute band som ikke lager egen musikk, men som spiller musikk som andre har laget. Trendkill er et tribute band til bandet Pantera, og det er deres låter som de fremfører. Trendkill ble startet på Sørlandet i Norge i 2005. De visste med en gang at det var Pantera som var det bandet de ville fremføre låter fra, og dette har de gjort siden.

Bandet består av Leo Moraccoli, Per Starås, Stefan Køningsberg og Erik Torp. De er alle fra Sørlandet, og alle har siden tenårene vært store fans av Pantera. Trendkill er et tribute band som ikke endrer mye i forhold til de originale Pantera fremføringene, men fremfører alle sanger ord for ord. Derimot så er de ikke et av de mange tribute bands som kun mimer til musikken, men de synger og spiller alle låter selv. Sceneshowet er også noe som de koreograferer selv, men har hentet litt inspirasjon fra Pantera også her.

Grunnen til at de er så store tilhengere av nettopp Pantera, og valgte dette som sitt band å ære forklarer de med at Pantera har en fantastisk energi, og at grooven og rytmen i musikken er mye bedre enn hva noen andre band har klart å matche.

Som tribute band så har Trendkill oppnådd stor suksess og har spilt på mange forskjellige festivaler, i tillegg til lokale konserter rundt om i Norge. Men det er ikke kun i Norge de har blitt lagt merke til, men har også vært helt til Israel for å spille på festival der, sammen med mange andre heavy metal band. Konserten de holdt der høstet de masse positive tilbakemeldinger på.

Pantera

Pantera var et heavy metal band fra USA som ble startet i 1981 og som ble oppløst etter 22 år i 2003. Bandet besto av de fire medlemmene Vinnie Paul, Dimebag Darrell, Terry Glaze og Rex Brown. Bandet spilte inn totalt 9 plater i løpet av årene hvor de var aktive

Begynnelsen på slutten for gruppen startet i 1995 da Phil Anselmo, som erstattet Terry Glaze som frontsanger i 1986, ble avhengig av heroin, og nesten døde av en overdose året etter. Dette skapte så klart turbulens i gruppen, og det var mye interne stridigheter og krangling i denne perioden. Da bandet i 2003 fikk nok og innså at Phil Anselmo ikke ville returnere til gruppen så gikk alle hver til sitt. Det var mange som håpet på en gjenforening senere, men dette håpet ble endelig knust i 2004 da gitaristen Dimebag Darrell ble skutt og drept på scenen under en konsert av en mentalt forstyrret tilhenger.

Tribute band

Et tribute band, eller tribute act, er et band, gruppe eller musiker som i stedet for å lage egen musikk spiller musikken til andre velkjente band, grupper eller musikere. Dette kan gjøres på flere forskjellige måter. Noen, slik som Trendkiller, fremfører låter slik de ble fremført av den originale gruppen, mens andre tilfører et eget særpreg på musikken. Andre igjen synger ikke i det hele tatt, men mimer kun til den originale musikken mens de holder et eget sceneshow.

Kanskje den mest kjente musikeren som har utrolig mange tribute acts er Elvis Presley. Overalt, spesielt kanskje i USA, men også noen her i Norge, så er det flust av personer som imiterer Elvis. Dette har nærmest blitt en egen “yrkesgruppe”, og det teller nå mange tusener av Elvis tribute acts rundt om i verden. Enten om dette er folk som holder konserter, eller rett og slett opptrer som prest i Las Vegas.

Privacy Policy