Loading…

Kvelertak

Dette bandet med det sjarmerende bandnavnet Kvelertak ble startet i Stavanger i 2007. Bandet har norske vokaler og har hentet mye av sin musikalske inspirasjon fra sjangrene rock, black metal og punk rock. Bandet består av Erlend Hjelvik, Vidar Lande, Bjarte Lund Rolland, Maciek Ofstad, Marvin Nygaard og Kjetil Gjermundrød.

Kvelertak sitt første album, kalt Kvelertak, kom ut i 2010 og solgte til gullplate med over 15,000 solgte plater. Platens suksess sørget også for at de i 2011 vant to Spellemannspriser, både for beste Rockeband og for Årets nykommer.

Siden så har bandet gitt ut to plater til. Først ut etter debutalbumet Kvelertak så kom platen Meir i 2013, og denne kom seg helt opp til toppen av listene i Norge, men gjorde det også bra i Sverige og Finland. I 2016 så ble det tredje albumet gitt ut under navnet Nattesferd. Denne platen ble ikke en like stor suksess som de to foregående, og var på det beste på andreplass på listene i Norge. I Finland så klatret platen helt opp til niende plass, den beste plasseringen noen av deres plater har hatt i Finland så langt.

Konserter, festivaler og turneer

Kvelertak har spilt massevis av konserter, og de har også sagt at grunnen til dette er flere. Da de var et nystartet og ukjent band så tok de nesten alle de spillejobbene de kunne få, og spilte en gang til og med på et moteshow. I ettertid så kan de være litt mer kresne på oppdrag, men sier at de ikke angrer på noen spillejobber som de har gjort. En annen grunn til at de fikk mange spillejobber som et nystartet band var at det finnes massevis av festivaler i Norge, og mange av disse har en god miks av forskjellige musikksjangere, og dette åpner opp for band å spille på mange forskjellige arenaer.

Noen av de store festivalene som Kvelertak har spilt på er blant annet Øyafestivalen og Roskildefestivalen. De har fått mange gode anmeldelser for sine konsert opptredener, og dette for både musikken og sceneshow. Ikke mist på Roskilde i 2016 fikk de heder og ære for sin fremtreden, og denne konserten fikk både terningkast fem og seks av flere anmeldere. Det ble sagt at de filleristet hele Roskilde. Dette er en henvisning til når de i 2013 på samme festival blåste festivalens nest største teltscene i filler.

Kvelertak har ikke bare vært på egne turneer men også vært med mange store navn innen rock og metal på deres turneer. Blant disse er Mastodon, Slayer. Gojira, Converge og Anthrax.

Erlend Hjelvik og Djevelen

Erlend er frontfigur og vokalist i Kvelertak, men har også andre prosjekter på gang. Han er nemlig ikke bare med i Kvelertak, men er også medlem av gruppen Djevelen. Denne gruppen ble startet i Oslo i 2009 og ga i 2011 ut sitt debutalbum Dødssanger. Låtene til Djevel er en blanding av black metal og rock, men er hakket mørkere i musikkstilen enn hva musikken til Kvelertak er.

Uglen

Kvelertak sin maskot er en ugle, og denne har vært å finne litt overalt. Det hele startet med at gitaristen Vidar Lande laget et cover til deres første demo plate i 2007 med en ugle på, og siden så begynte de også å trykke den på t-skjorter. Ved utgivelsen av det andre albumet så fikk de laget masker som de alle bar på coveret, og dermed så hadde bandet fått sin maskot. Bandets frontfigur Erlend Hjelvik har også hatt en utstoppet ugle på hodet under konserter. I senere tid så har han i stedet fått laget en liten maske som brukes på konserter, da det er litt mer praktisk i forhold til bagasje og flyfrakt.

Privacy Policy